Hvala vsem sodelujočim na Shodu za konopljo

Spoštovane sorodne duše, prijatelji konoplje!

To odprto pismo je namenjeno vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k Shodu za konopljo 2016 – Konopljin cvet za boljši svet.

Brez vas Shod za konopljo ne bi bil tako odmeven in obiskan, kot je bil. Hvala vam.

 

Najprej iskrena zahvala pogumu spoštovanih gospe in gospodov, znanim osebam, ki so se izpostavili za svobodo konoplje.
Boris Cavazza, Manca Košir, Bernarda Jaklin, Dragan Bulič, Janez Škof, Tone Fornezzi – Tof,
Klemen Janežič, Gojmir Lešnjak – Gojc, Svetlana Makarovič, Sašo Hribar, Ivo Ban,
Andrej Rozman – Roza, Rok Terkaj, Štefan Čamič – Steffanio, Gaj Trček, Jonas Žnidaršič in Magnifico, hvala za brezsramno in iskreno mnenje o konoplji za naš napovednik.

Ekipi blagovne znamke Luni, podjetju Switch Hempwear, zadrugi KonopKo ter gospe Ireni iz tovarne nogavic Polzela se zahvaljujemo za predstavitev ličnih naravnih oblačil iz konoplje, oblačil prihodnosti in drugih izdelkov iz konoplje. Zahvala gre tudi ekipi Konopljarne Hannah biz, ki skrbi za predelavo slovenske konoplje ter g. Borutu Šketu za predstavitev izdelave opek iz konoplje.

Hvala g. Klausu in njegovemu sinu iz družinskega podjetja Seilerei Eisserer za ves trud in dobro voljo, ki sta konopljo spreminjala v vrvi in nas opominjala, da je izdelava ročnih izdelkov tudi ljubezen do narave in da s svojo energijo oplemenitimo končni izdelek.

Hvala ekipi Good Green, ki je v sodelovanju z restavracijo Sova iz Lesc poskrbela za magijo okusov, ki so jih z malce domišljije zvabili iz konoplje in potešili naše želodčke.

Hvala ekipama HipSeeds in CannaJoy, ki sta pocrkljala predvsem tiste, ki konopljo že poznajo.

Zahvalo si zasluži tudi Slavko, ki je s svojo energijo pozdravil naše goste nas vodil skozi prireditev. Hvala tudi za vse nasvete in čas vse te mesece prej.

Posebna zahvala gre posameznikom, ki so premagali svojo bolezen ali bolezen v družini na nelegalen način in so zbrali pogum, da predstavijo javnosti svoja doživetja in se tako izpostavijo. Žiga, Tjaša, Štefan, Lea, Petra, Janko in Damijan, iskrena hvala za glas ozdravljenih bolnikov in staršev.

Veseli smo, da ste med nami ga. Maja K. Cokan (Združenje ljubiteljev konoplje v prehranske in neprehranske namene), ga. Manca Košir (gibanje TRS) in ga. Majda Rus dvignile glas za naše pravice in za konopljo. Hvala za vašo pozitivno naravnanost, vaš trud in da ozaveščate ljudi.

Hvala Andrej Težak – Tešky, Klemen Bučan in Dušan Tomić – Dule, da ste predstavili Stand Up Cannabis in Ceh za smeh, ter s smehom popestrili naš program.

Vzdušje ne bi bilo enako brez neverjetne energije naših nastopajočih glasbenikov. DJ Ziggi Mastah, Tadej Tadiman Tratnik, Emkej, Klemen Klemen, SeeMe from Trbowle in RecycleMan, hvala ker ste.

Brez Boris Sound Sistema in ekipe, ki je poskrbela za postavitev avdio pripomočkov, pa tudi celega glasbenega vzdušja ne bi bilo. Zato, hvala vam, da se nas je videlo in slišalo.
Za odlično glasbeno podlago na dogodku se zahvaljujemo DJ-ju SunnySun-u.

Zahvaljujemo se tudi Združenju SAZAS, ki je prepoznal duha dogodka in nam bo povrnil stroške prispevka.

Hvala, Ziggi Rolling Papers, GrowMama, Aleš Schweiger s.p., za promocijski material. Brez vas ne bi bilo enako.

 

Vsem urednikom, ki ste poslali svoje poročevalce v park Zvezda in seveda vsem novinarjem, snemalcem in fotografom, ki ste ovekovečili naš dogodek, se zahvaljujemo za vaš prispevek.
Posebna zahvala pa gre Mirjani iz portala Za-misli.si, ter Juretu in Tonetu, ki skrbite za naš arhiv in seveda ekipi Portal-konoplja, da se trudi za prodor informacij v javnost.
Hvala Gregorju, ki je lovil novinarje in seveda hvala vsem, ki pred novinarji niste bežali.

 

Za vso pomoč se najlepše zahvaljujemo vsem članom Odbora za konopljo, ki ste bili pripravljeni pomagati pri organizaciji, ter na dogodku na naših stojnicah in ob njih trenirali nožne in hrbtne mišice, ter neumorno delili informacije o celostnem pogledu na konopljo in njeno uporabo.
Verjamem, da smo skupaj marsikomu polepšali dan.

Zahvalo si zaslužijo člani društva Onej, člani društva SKSK, člani društva Hopla-konoplja s požrtvovalnim delom in izčrpnim informiranjem.
Hvala gospe Poloni in Preobrazbi življenja, ki je skupaj z nami delila svojo izkušnjo z naravnim zdravljenjem.
Hvala Jaki, ki je kljub dežju našel rešitev za tiste, ki so njegovo predavanje prišli poslušat.
Hvala Božo, Gape, Janko za vse posredovane informacije za pripravo gradiv. ZRK-ju se zahvaljujemo za pomoč pri peticiji. Hempika in Guano Organics, hvala za informacijsko gradivo.

Spomnimo se tudi naših prostovoljcev: Lona, David, Mark, Lovro, Kristina, hvala za deljenje letakov, za zbrane umetnine in hvala umetnikom za zanimive vtise.

Naj povemo tudi, da je dogodek preveril sam župan, gospod Jankovič, ki se je skozi park skoraj neopazno sprehodil med pripravljanjem stojnic. Županu in MOL-u se lepo zahvaljujemo, da so nam omogočili organizacijo Shoda za konopljo v parku Zvezda in nam uporabe prostora niso zaračunali.

S kratkim mimoletom nas je obiskal tudi minister za kmetijstvo, gospod Židan.

Vsi, ki ste si vzeli čas za podpis peticije, hvala, da ste s podpisom pokazali, da razumete situacijo in se  zavedate, da je krivice in nepravilnosti potrebno odpraviti.
Kdor je peticijo zgrešil, jo še vedno lahko podpiše na spletu. Več informacij in bližnjico do peticije najdete na naši spletni strani:
www.odborzakonopljo.si/shodzakonopljo/peticija/.

Na Shodu za konopljo smo zbrali 302 veljavna podpisa, skupaj s spletno peticijo v šestih dneh že 1069 podpisov. Podpise bomo zbirali dokler bo potrebno, če nam želite z zbiranjem pomagati, nam pišite na naš spletni naslov info@odborzakonopljo.si.

 

Nenazadnje pa se spomnimo tudi vseh naših podpornikov in prijateljev, ki ste nam dali vedeti, da delamo dobro in to potrdili z vašo prisotnostjo Shodu za konopljo.
Hvala, da skupaj z nami širite pozitivo in izobražujete ljudi okoli vas.

 

Prepričani smo, da smo s skupnimi močmi uspeli pokazati, da zmoremo z dobro voljo premagati svet kapitala in se vrniti k stvarem, ki so zares pomembne: LJUBEZNI, PRIJATELJSTVU, POVEZANOSTI, VESELJU, NARAVI IN ZDRAVJU, HRANI IN STREHI NAD GLAVO.

Imejmo se radi še naprej in upam, da se prihodnje leto zberemo še številčneje, v družbi svobodne KONOPLJE.

In zapomnimo si, Konopljin cvet za boljši svet.

 

 

V imenu Zveze NVO na področju drog in njihove uporabe in Odbora za konopljo (OKO) vas lepo pozdravljava,
Dean Herenda in Tanja Cvetrežnik.