Program

1. 6. 2016, Ljubljana

PROGRAM SHODA ZA KONOPLJO

Konopljin cvet za boljši svet

Med 12:00 in 15:00 se bodo v šotoru zvrstili predavanja društva SKSK in civilne iniciative Zbudimo.se, klepetalnica z aktivisti in ogled kratkega dokumentarca o odkritju  povezave med konopljo in človeškim organizmom, ki ji rečemo endokanabinoidni sistem in človeku, ki mu ta odkritja lahko pripišemo, dr. Raphaelu Mechoulamu.

Istočasno bodo v parku potekale delavnice, na katerih se bomo vrnili v čase ročne izdelave prediva in vrvi ter razvijali smernice manjkajočega žanra: konoplje v umetnosti.

V kulinaričnem kotičku boste imeli priložnost poskusiti dobrote iz konopljinih darov, ki s pomočjo vestnih pridelovalcev konoplje za prehranske namene osvajajo z novimi okusi in zanimivimi kombinacijami.

Vsestranska uporabnost konoplje bo prikazana na stojnicah, kjer boste lahko stopili v stik z društvi, ki se aktivno zavzemajo za konopljo in njeno vrnitev na mesto, ki ji pripada – v naravo in med ljudi.

Ob 15:00 bomo s kratkim pozdravom organizatorja shoda odprli slavnostni del prireditve. Na odru se nam bodo pridružili tudi bolniki, ki s svojimi zgodbami razbijajo mite o škodljivih učinkih konoplje.

Ob 17:30 se bomo odpravili na sprehod po peš poteh centra Ljubljane, da opozorimo na množico podpornikov, ki so že prepoznali globok pomen konoplje za boljši jutri.

Ob povratku v park Zvezda pripravljamo Stand-up Cannabis, da se skupaj še do solz nasmejimo.
Druženje bomo nadaljevali ob glasbi odličnih slovenskih izvajalcev in ob ritmih morda tudi zaplesali.

Zaključimo ob 22:00.

Shod za konopljo 2016 – Program podrobno