Glasba

Glasba

Odlični nastopi slovenskih glasbenikov nam bodo skozi
pesem in ples ponudili tudi čas za druženje in sprostitev.
Z nami bodo DJ SUNNYSUN , ZIGGI MASTAH, TADIMAN, TRKAJ IN NIPKE in RECYCLEMAN.

SODELUJ

SODELUJOČI:

Sunny Sun je MC, producent in DJ, polovično Sirijec, polovično riješki Hrvat, član Wudisban crew-ja, ki je svojo ljubezen do hip-hopa začutil preko skate filmov.
MC je postal že pred petnajstimi leti, ko je poslušal kasete na walkmenu in začel s freestylanjem na open mic eventih, zadnja tri leta pa se ukvarja tudi z beat-makingom in DJ-anjem.
Rap kariero je začel v skupini McLarn že skoraj deset let nazaj, s katero je imel svoje prve live nastope in s katero je v 2008 izdal singl »Nisam u pravom svjetu«.
Leta 2010 je bil kot MC prvak v Rijeki in istega leta državni hrvaški podprvak v freestyleu. Nastopal je po vsem Balkanu – po Hrvaški, Makedoniji, Sloveniji in snemal »dub plate« in featuringe za različne sound sisteme kot na primer Rootsinsession, Suspect, Pupa Roby, DJ Čaj, MIstakeMIstake, Haris Pilton, W.G., DJ Tito, Mrigz&Ghet, itd.
Njegov prvi solo mixtape SunnySun je izšel 2012; na njem so kot producenti sodelovali Dj Pijer, Dj Borka, Dj Goce in drugi, za mixing pa je poskrbel K’Pow.

Svoje DJ skillse je Sunny začel razvijati približno tri leta nazaj in od takrat je za njim nešteto nastopov na klasičnih hip-hop žurkah, bil je DJ Klemnu Klemnu, Mrigzu in Ghetu, Emkeju, Zlatan Ćordić, Nemir&Princip, Jeru da Damaja, The Beatnuts, Guilty Simpson, Phat Kat in drugim.
Z dvema gramofonoma in mikserjem svoje sete pelje vse od uspešnic golden age-a do skritih zakladov undergrounda, ki jih vedno znova odkriva z neprestanim digganjem plošč. Poleg hip-hopa se obregne še ob funk, jazz, soul, psyrock, dnb, in jugo.
Svoje znanje deli tudi z mladimi – organizira DJ Telovadnico v Urban Roofu, kjer je njegov studio; gre za celoletni projekt, kjer se vsako drugo nedeljo lahko kdorkoli uči DJ-inga in turntablisma.
Različni workshopi pri katerih prav tako sodeluje potekajo pod taktirko društva GOR, pri katerem je Sunny aktivni član, povezuje se še z Dj Splinterjem in mariborsko Scratch kliniko in Dj Jopo, kjer v Rijeki organizirajo Scratch radionico.
Doslej najbolj odmeven DJ dosežek kariere je bila izdaja mixtape-a Salotejp v letu 2013, ki je prvi posnet set z izključno slovenskim hiphopom in je bil pospremljen z glasnim odobravanjem.
Razen tega, je posnel scratche za Ghetov Z bloka snajper, za Burke&Drill navezavo na Liquid Smoke in tudi za Mirka.
Zanimanje za MPC samplerje in vinilke je Sunnyja pripeljalo do produciranja lastne glasbe, katere velik, če ne celo največji del, je digganje plošč in odkrivanje že obstoječih draguljev v glasbi, ki jih reciklira v novo podobo, večinoma s prizvokom zlate dobe devetdesetih. Raziskovanje posega v vse možne žanre, kontinente in glasbena obdobja, kar Sunnyju kot beat-makerju daje posebno poznavalsko širino.
Njegov »Čarobno« je bil prvi izdan beat – pri založbi Rx:Tx, za tem je bil v poletju 2014 prisoten na vinilu, kompilaciji Stiropor z instrumentalom Raw Medicine, beat z naslovom When We Smoke pa je radio Študent uvrstil na svojo Ctrln kompilacijo.
Produktiven je tudi pri delanju glasbe za različne video produkcije in produciranjem za druge rap izvajalce.
Nadaljnje ustvarjanje in konstanten napredek je rodil idejo o novem labelu Big Nose Records, ki ga lahko pričakujemo kmalu – pod okriljem bodo zraven Sunnyja še Sajkoslav, Cyam in Ghet.

Leta 1997 se je na ljubljanskem fužinskem gradu zgodila prva Dubtafari zabava. Ziggi je s tam postavil temelje za Dubtafari Sound System, ki bo 22. apila letos praznoval že devetnajsto obletnico.
Ziggi je strasten zbiralec vinilk in odličen poznavalec svetovne reggae scene. Sodeluje s tujimi glasbeniki in nastopa širom po svetu. Tokrat nas bo s svojo glasbo razveseljeval na domačih tleh.

Tadiman – Tadej Tratnik je vokalist in glasbenik ( kitara,bass kitara, tolkala,bobni..) ter pionir slovenske reggae kulture.
Začel je kot reggae selector ( DJ ) leta 1995 v Pekarni .Že leta 1996 je postal avtor oddaje o reggae kulturi na radiu Marš ( 95+9mhz ) , ki jo je delal vse do 2008.
Leta 1999 je publiki prvic predstavil svojo reggae skupino Siti Hlapci za katero že od začetka delovanja piše glasbo , besedila ter arranžmaje.
Siti hlapci so hitro postali poznani kot edini slovenski reggae band , ki igra reggae na nivoju kateri je skupino že leta 2000 popeljal na velike festivale kot so Rototom ( Italija ) , Soca river splash, Lent,Flatus,Ne čakaj na maj…Tadiman je z Siti Hlapci prvi album izdal leta 2003 ( Tukaj in Zdaj ) , drugega 2005 ( Si ti hlapec? ) , ter zadnjega 2012 ( Under jah sun ).V tem času so predstavili svoj nastop po celi sloveniji ter marsikje po tujini.Njegove pesmi kot so peški cona , vrzi vstran , gospod je moj pastir , plamen je možno že mnogo let slišati na radijskih postajah po sloveniji..med drugim so njihove pesmi vrteli tudi na jamajki ( roots FM )Leta 2009 je Tadiman zacel sodelovati tudi kot frontman italjanskega benda Makako jump z katerimi je v zadnjih letih prepotoval celo Italijo ter festivale po Nemčiji,Avstriji,Švici,Slovaski,Češki,Madžarski,Hrvaški ter tudi v Sloveniji.Tewr sodeloval na njihovih zadnjih treh albumih.V 2013 je Tadiman tudi posnel vrsto pesmi za italjanske založbe , ki bodo predstavljene v 2014.Prav tako je pripravil svoj prvi solo album, ki je izšel konec leta 2014.
Pesem God meditation je ena od novosti, ki jo boste slišali tudi v živo

Rok Terkaj, umetniško Trkaj, je raper, pisec besedil, avtor knjige, novinar, popotnik, diplomirani teolog in še marsikaj drugega.
Že pri 17 letih začel ukvarjati z rapom, je znan je po svojih udarnih besedilih, njegova prva večja uspešnica je bila: Dihi z mano.
Prvi album V času enga diha je izdal že leta 2003, sledili so še Rapostol (2007), Pasož (2010), Vse je OK (2013). Kaj pa je za Trkaja zmaga, je razkril v intervjuju za MMC ob izidu zadnjega albuma iz leta 2014 Dan zmage: “Uresničitev ciljev, ki jih imaš v svojih sanjah in jih čutiš globoko v sebi. Razvijati in utrjevati značaj, hkrati pa imeti veliko ljubezni do sebe in vseh živih bitij. Biti dejaven, biti živ in se ne predati do konca. Videti dobro. Tudi če izgubiš, pomembno je, da ne izgubiš lekcije in da se znaš pobrati in iti naprej. Zmaga je tudi sodelovanje, da težimo k enakim ciljem in se jih trudimo izpolniti.”
Trkaj je znan tudi po tem, da veliko piše za druge izvajalce.

Nipke se z rapom ukvarja že več kot 15 let, pred tem pa je bil že od nekaj povezan z glasbo. Kot otrok je prva znanja osvojil v glasbeni šoli, zelo kmalu pa se je priključil plesni skupini, ki je v tistem obdobju pobirala naslove prvakov enega za drugim. Seveda govorimo o hip hop-u. Prvič se je predstavil leta 2008 v duetu Overdose s komadom Fiama.com, nato pa je v svojem kraju spoznal Damjana Joviča in postal večni pripadnik Dravle Records. Sledili so kompilacijski albumi Experiment in Spaced Out, pisanja pesmi za druge izvajalce, ter gostovanja z različnimi že uveljavljenimi imeni (Siddharta, Cazzafurra, Zlatko, Trkaj, Emkej, Andrej Šifrer, Anika Horvat, Jadranka Juras…)

Dalaj Eegol je glasbenik, prvenstveno tekstopisec in vokalist – predvsem rap lirike. S strumnimi virtuoznostmi in yolo dokazovanjem, da se z lahkoto zarepa v slovenščini, je poleg hip-hopa še pionir skateboardanja pri nas, drum’n’bass zvokov pod še enim aliasom DJ Poha in zadnja leta samouk ilustracije in soavtor že lepega števila mednarodnih likovnih razstav v Indiji. Čeprav vedno predstavlja predvsem alternativo, ga je široka slovenska javnost ‘posvojila’ in ga pozna marsikatero gospodinjstvo – kot predstavnika burek generacije, predstavnika alternative zgodnjih let glasbe na področju samostojne Slovenije, s katero se ne identificira, saj kot vesoljec funk’cionira z bendom ali pa samostojno kot globalni akter. Pojavlja se tako v Evropi, Aziji in na ameriškem kontinentu. Ne stremi k über komerciali, prav vedno pa ‘teži’ z ozaveščenim pristopom do publike.

Tokrat v zadnji reinkarnaciji pod imenom RecycleMan videospot Kinder Yay Check.