Delavnice

Delavnice in predavanja

SODELUJ

Nikolaus Eisserer

Klaus je prijeten starejši gospod, ki prihaja iz sosednje Avstrije.

Ukvarja se s konopljo preprosto zato, ker ima rad naravo in njene darove.

V svoji delavnici bo predstavil postopek ročne izdelave vrvi.
Imeli bomo priložnost videti prizor, ki je bil še pred nekaj desetletji običajen na slovenskih domačijah.
Prepričani smo, da gospoda Klausa ne boste zlahka pozabili

Predavanje “Konoplja kot zdravilna rastlina”

Konoplja (Cannabis sativa L.) se že tisočletja uporablja za zdravljenje in lajšanje mnogih bolezenskih stanj. Zato smo se odločili s pomočjo biologa Gregorja Zorna, ki že več let intenzivno proučuje uporabo konoplje za zdravljenje in lajšanje bolezenskih stanj, bolje spoznati rastlino, ki v družbi dviga veliko prahu.

Na predstavitvi se bomo pogovarjali o konoplji, kakšni so njeni ZDRAVILNI učinki, kako deluje v našem telesu in o različnih načinih uživanja le-te. Poudarili pa bomo, kako se s konopljinimi pripravki zdravijo določene BOLEZNI kot so sladkorna bolezen, bolezni srca in ožilja, rak, demenca, migrena, multipla skleroza, epilepsija, avtoimune bolezni, kronična črevesna bolezen, psihološke bolezni…

Hannah biz

V živo si boste lahko pogledali predstavitev gradnje iz konoplje in izvedeli prednosti uporabe te naravne surovine tudi v gradbeništvu.

Na stojnici si boste lahko ogledali izdelke konopljarne Hannah biz ter tekstilne kreacije iz konoplje, ki jih predstavlja blagovna znamka Luni.

Konoplja, njene zdravilne učinkovine in celostno zdravljenje

Predavanje: Jaka Bitenc, Društvo SKSK

Govorili bomo o raznovrstnih načinih in oblikah uporabe konoplje v zdravilne namene ter predstavili svoje izkušnje o samozdravljenju in pomoči drugim. Navedli bomo bolezni in simptome, pri katerih konoplja pomaga ali jih celo pozdravi. Jaka ima na primer diabetes že od otroških let, in odkar si pomaga s konopljinim oljem, potrebuje manj inzulina, številni pa so si s tem oljem pomagali pri rakavih obolenjih.

Za človeka je bistveno ravnovesje, ki ga pomaga doseči dobro delujoč endokanabinoidni sistem v naših telesih. Zavedati pa se je treba, da celostno samozdravljenje zahteva spremembe na vseh področjih življenja – v odnosih, v vzorcih mišljenja in obnašanja, v okolju in pri hrani, s katero je treba razkisati telo. Tako so spremembe lažje in trajnejše in pri tem nam lahko pomaga konoplja.