Shod za konopljo

Shod za konopljo

se bo zgodil 1. 6. 2016

v Zvezda parku

med 12. in 22. uro.

Pod sloganom Konopljin cvet za boljši svet želimo združiti podpornike konoplje ter predstaviti znanje, ki nas druži in hkrati omogoča upanje v lepšo prihodnost.

Konoplja dandanes ponuja velike izzive posameznikom, gojiteljem, predelovalcem, tistim, ki se borijo z lastnim zdravjem, preventivnim uporabnikom in nenazadnje državi in vsem njenim prebivalcem.

Koncept Shoda za konopljo je zasnovan tako, da se bomo posvetili predvsem aktivni tematiki: skrb za zdravje.

Tako bomo ob 12:00 odprli stojnice, kjer vas bomo pričakali organizatorji shoda, člani Odbora za konopljo (OKO) in vam skušali predstaviti naše dejavnosti v društvih.

Bolniki

Ker se večinoma srečujemo z bolniki, bo največ informacij namenjenih prav njim. Pogovarjali se bomo o težavah, s katerimi se srečujejo bolniki ko ali preden se odločajo za uporabo konoplje. Ker je prohibicija, kljub povečani toleranci do uporabnikov še vedno zelo aktivna, vam bomo predstavili tudi to problematiko.

Govorili bomo tudi o tem, kako se odgovorno lotimo uživanja konoplje, kako se izognemo psihotropnim učinkom oziroma, kako se z njimi spopademo.

VEČ

Degustacije

Da pa ne bomo samo govorili, vas ves čas prireditve vabimo na degustacijo kuharskih izdelkov iz konopljinih produktov, ki vas bodo prijetno presenetili s pestrostjo okusov.

VEČ

Delavnice

Pripravili pa vam bomo tudi nekaj delavnic, kjer se boste lahko kratkočasili ali naučili česa novega.

Za boljše razumevanje delovanja konoplje v človeku bomo poskrbeli z kratkimi predavanji.

VEČ

Sprehod

Ob 17:30 vas vse skupaj vabimo na sprehod po središču Ljubljane, da pokažemo javnosti, da je v konopljo vpletenih veliko več ljudi kot je videti na prvi pogled. Čas je, da se pokažemo v vsej svoji številčnosti in damo vedeti, da smo za svoje pravice pripravljeni stati trdno, s pokonci dvignjeno glavo.

VEČ

Glasba

Ob vrnitvi na prizorišče Shoda za konopljo pa vas čaka še malo zabave z glasbo in malimi presenečenji, da zaključimo kot se spodobi.

VEČ