PISMO ORGANIZATORJEM POSVETA »ALI BO SLOVENSKA ONKOLOGIJA ZMOGLA USTREZNO POSKRBETI ZA BOLNIKE Z RAKOM TUDI V PRIHODNJE?«

Spoštovani,

glede na to, da se vse več bolnikov v RS zdravi in lajša bolečine na t.i. alternativen način ali se vam ne zdi smiselno – poleg onkologije, NIJZ, MZ, ZZZS ter zdravniške zbornice in mednarodnega foruma znanstveno raziskovalnih farmacevtskih družb – povabiti tudi nekoga, ki se je pozdravil ali se še zdravi s konopljo?
Kaj pa socialne klube in organizacije, ki takšnim bolnikom pomagajo?
S takšnimi posveti velik del populacije odmikate stran od drugačnih možnosti zdravljenja in jih še bolj prepuščate t.i. “črnemu trgu”.
Zakaj ni nekoga na posvetu, ki bi pojasnil kaj je z obljubami vlade, ki so nastale po posvetu in sprejetju sklepov na Odboru za zdravstvo v DZ leta 2016? Zakaj še nimamo urejene zakonodaje na tem področju tako kot je zahteval državni zbor?
Ali zahtevamo preveč glede na to, da naj bi konoplja kmalu postala ena od vej paliativne oskrbe bolnikov ter je marsikje po svetu že vključena v zdravljenja bolnikov z rakom?

V nasprotnem bo posvet z uradnim naslovom »ALI BO SLOVENSKA ONKOLOGIJA ZMOGLA USTREZNO POSKRBETI ZA BOLNIKE Z RAKOM TUDI V PRIHODNJE?« – v luči predloga sprememb in dopolnitev zdravstvene zakonodaje namenjen le pripravi javnosti na dejstvo, da bo zdravljenje dražje in da bo del bremena ZZZS moral prevzeti bolnik in njegova družina.
Če je temu tako potemtakem konoplja definitivno sodi na ta posvet.

Lep pozdrav,

Dean Herenda
Zveza NVO na področju drog in njihove uporabe

http://www.zdus-zveza.si/vabilo-na-okroglo-mizo-zdruzenja-onko-net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja